2012. május 19-én és 20-án a Göncöl Alapítvány által szerkesztett SÜNI újság vetélkedőjének döntőjén vett részt az iskolánkat képviselő csapat.

Göncöl Alapítvány által októberben kiírt természetbúvár versenyre iskolánkból a 4. osztályból egy csapat jelentkezett (a csapat tagjai: Csősz Adrienn, Szémán Anikó, Szép Ádám, Szőllősi Vanessza; felkészítő tanár: Zángó Ibolya), amely egy három fordulóból álló levelezős megmérettetés volt. A feladatok elsősorban a SÜNi újsághoz kapcsolódtak, de keresni kellett az interneten, búvárkodni kellett könyvekben, a gyerekek kreatív képességeire is szükség volt, sőt, faültetésben is részt vettek.
A vetélkedőre az országból több, mint 900 csapat jelentkezett, de közülük csak az első 12 csapat juthatott be a döntőbe. Intézményünk versenyzői azon szerncsések közé tartozhatott, akik eljutottak Pénzesgyőrbe (Veszprém megye), ahol 2012. május 19-én és 20-án megrendezésre került a verseny döntője. A döntő helyszínére két szülő is elkísérte a továbbjutó gyermekeket és felkészítő tanárukat: Szőllősiné Makula Tímea és Szémán László, akiknek szeretnénk ezúton is megköszönni segítő munkáját!
A megmérettetés két részből állt: az első hat csapat a hegyekbe ment egy hat állomásból álló akadályversenyre, míg a másik hat csapat egy feladatlapot oldott meg.
Sajnos iskolánk a 12. helyezést érte el, de a gyerekek nem voltak csüggedtek, hiszen olyan nagyvárosi iskolákkal versenyezhettek, mint Szombathely, Budapest, Szeged, Debrecen. Ezekből a városokból az érkező versenyzők többsége 5. osztályos volt.
Másnap haza felé jövet a csoport meglátogatta Veszprémben az állatkertet, ahol érdekes állatokkal ismerkedtek meg.
A kis csapat rengeteg fotóval és élménnyel tért haza. Reméljük, hogy ezek az élmények maradandóak lesznek.

Gratulálunk nekik!

Képek a versenyről

Az ovisok látogatása az Iskolában

2012. április 18-án az „Óvoda – Iskola átmenet” projekt keretében az óvodások ellátogattak az iskola első osztályába egy tánc órára. Ezen az órán a gyerekek bemutatták, hogy mit tanultak ebben az évben. Majd közösen körjátékokat játszottak. Vidáman, felszabadultan telt el az egy óra.
Másnap folytatódott a program. Már lassan hagyománnyá válik, hogy tavasszal a negyedik osztályosok fogadják a leendő elsősöket. Így volt ez, ezen a napon is. A „Nagyhatalmú sündisznócska” című bábelőadással, furulyaszóval fogadták a nagyok a kicsiket. Majd a „Cirmos cica, haj”és a „Ha én cica volnék” című körjátékokat játszották el. Ezután magától értetődött, hogy cicafigurás ajándékokkal kedveskedtek nekik. Minden kis ovis nagyon örült az ajándéknak.
Ezután a gyerekek meglátogatták az iskola könyvtárát, ahol Gazsóné Cser Irma tanító néni fogadta őket. Itt megismerkedhettek a könyvtár rendjével, megnézegettek néhány meséskönyvet, s végezetül beiratkoztak a könyvtárba.

Képek itt!

Biharkeresztesen jártunk

Április 18-án immár sokadik alkalommal vettünk részt a Biharkeresztesen megrendezésre kerülő „Szülőföldem Biharország” című vetélkedőn. Ebben az évben csak alsó tagozatosaink vettek részt. Az ötfős csapatot a negyedik osztályból Csősz Adrienn, Nyírő Péter, Székely András, Szémán Anikó és Szőllősi Vanessza alkották. A kis csapat nagy lelkesedéssel készült a versenyre, melynekcélja, hogy a gyerekek jobban megismerkedjenek a bihari táj nevezetességeivel, a néphagyományaival és híres szülötteivel. A verseny két részből állt. Az első részben feladatlap megoldásával adhattak számot a tudásukról. A második rész volt az ügyesség próbatétele. Itt volt patkódobálás, kukoricahántás, lasszózással bikafogás, csutka dobása kiskosárba, és célbatalálás botra függesztett karikával. Az eredményhirdetésnél mindenki nagyon megörült, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét sikerült a harmadik helyezést elérnünk.

Képek a versenyről itt!