Farsang 2013

farsang20132013. február 22-én este 5 órától kezdődött a szentpéterszegi Faluház nagytermében az iskolai farsang. Hagyományainknak megfelelően most is a 7. osztály szervezte meg az ünnepséget.


A rendezvény kezdetekor a farsangi hagyományokról, szokásokról kaphatott információt a közönség. Ezután következtek a műsorszámok. Elsőként Keresztesi Anikó pedagógus vezetésével az énekkarosok mutatták be produkciójukat. Őket követték a 6. osztályos lányok, akik egy táncos produkcióval készültek. Ezután a 8. osztályos lányok táncoltak, majd az 5. osztályos lányok, azaz az AVA Csoport előadása következett. Róluk megtudhattuk, hogy már 3 éve lépnek fel különböző rendezvényeken ebben a formációban. Mindegyik produkció sikert aratott.

Kisebb szünet után következtek a jelmezesek. Sajnos az elmúlt évek tapasztalata és az idei év is azt mutatja, hogy egyre kevesebben öltöznek be valamilyen jelmezbe. Ennek ellenére idén is voltak ötletes maskarák. A zsűri (tagjai: Ékesné Baranyai Enikő – pedagógus, szülő, Vadász Katalin – tanuló, Veress Sándorné – pedagógus, ig.h.) mind az előadásokat mind a jelmezeseket értékelte. Ennek alapján a táncprodukciók egységesen lettek díjazva. A jelmezesek helyezése az alábbiak szerint alakult:

Helyezés Név
1. Napsugár, Kukorica Jancsi
2. Juhász
3. Csipkerózsika, Jázmin, a Hastáncos
Különdíj Öregember nem vénember

 Az értékelés után tombola sorsolás következett, az estét a 19:30-kor kezdődő DISCO zárta, ahol a zenét Dj Boros & KrissSzz szolgáltatta.

Köszönjük minden résztvevőnek a tartalmas előadást, a szülőknek, hogy támogatták a fellépőket, a 7. osztálynak és szüleiknek, hogy megszervezték a műsort.

A farsangon készült képeket megtekinthetik a Galéria menüpont alatt.

Ezeket olvasta már?

Hozzászólás