Felhívás

Kedves Fekete Borbála Általános Iskolai Tanulók!

Szentpéterszeg szülöttének, Fekete Borbálának a kiváló rajztanárnak, festőművésznek a nevét vette fel iskolátok. Nagyon fontos tehát, hogy amit lehet, megtudjatok róla, és ápoljátok, őrizzétek az emlékét. Alapítványunk ezért felhívással fordul hozzátok. A szentpéterszegi gyerekeket arra kérjük, hogy beszélgessenek szüleikkel, nagyszüleikkel, ismerőseikkel, kérjék meg őket, meséljenek Fekete Borbáláról. Gyűjtsék össze, írják le azokat az emlékezéseket, amelyeket érdekesnek, szépnek, felemelőnek találnak. Próbálják meg kinyomozni, hogy milyen lehetett Borika néni gyermekkorában. Jó gyerek volt-e az iskolában, s amikor ő lett tanár, hogyan gyűjtötte maga köré a gyerekeket, a tanítványait.

Segítünk: Olajos Mihály polgármester úr és Tornyi Lajos, a korábbi tanácselnök is tanítványa volt Borika néninek. Faggassátok ki őket. Borika néni most lenne 80 éves, keressétek a hasonló korú néniket, bácsikat, és kérdezzétek meg őket, miért is szerették Borikát.

A nem szentpéterszegi gyerekeket is megszólítjuk. Nézzék meg a fekete Borbáláról szóló filmet, amit remélhetőleg egy osztályfőnöki órán megtehetnek, és írják meg a film alapján, miért szeretjük a szülőföldünket, és mit jelent az a szó, hogy hazaszeretet.

A legérdekesebb, jól megfogalmazott, helyesen megírt munkákat jutalmazni fogjuk az évzárón, de május 1-jéig küldjétek, juttassátok el Szentpéterszegen a faluházba, hogy legyen időnk megismerni a munkákat, és jól dönteni.

Hajdúszoboszló, 2013. szeptember 15.

Üdvözlettel: a Fekete Borbála Alapítvány alapító tagjai és kuratóriuma

Hozzászólás