Tanévnyitók

Idén iskolánkban két tanévnyitó ünnepség is volt. Az egyik A Fekete Borbála Általános Iskola telephelyén, az újra a diákok szolgálatába álló gáborjáni általános iskolában, a másik pedig a hagyományos, a helyi tanévnyitó volt. Ezekről olvashatnak összefoglalót, valamint a galériában találhatnak képeket.

takerulet2013. augusztus 31-e jeles dátum volt iskolánk életében, ugyanis Gáborjánban került megrendezésre a KLIK Berettyóújfalui Tankerületének központi tanévnyitója. Gáborjánra, mint helyszínre azért esett a választás, mivel egy év után újra kinyithatott a helyi általános iskola. A rendezvényen részt vett Vitányi István, régiónk országgyűlési képviselője, Pálfi Anikó, a berettyóújfalui Járási Hivatal elnöke, Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület vezetője, jelen volt még Tatár Éva, a Fekete Borbála Alapítvány alapító tagja, Az Irinyi-család képviselői, gáborján polgármestere, Majosi Gyula, valamint a települések tiszteletesei. Törökné Csörsz Csillától, igazgatónktól megtudhattuk, a Fekete Borbála Általános Iskola immár négy település oktatását irányítja, többek között Esztárban, Szentpéterszegen, ettől a tanévtől pedig Hencidán és most már újra Gáborjánban is. A műsorban beszédet mondott Majosi Gyula, polgármester, Vitányi István, országgyűlési képviselő és Törökné Csörsz Csilla, iskolánk igazgatója. Az elsősök versei után szintén a gáborjáni gyerekek műsora következett, mely a közönségnek nagyon tetszett. A tanévnyitó zárásaként az esztári Művészeti Iskola táncosai léptek fel, hatalmas sikert aratva. A szülőknek és diákoknak illetve a vendégeknek köszönjük, hogy jelen voltak. A fellépőknek pedig köszönjük a műsorokat. A tankerület pedagógusainak kitartást kívánunk a diákokhoz illetve az idei tanév változásaihoz.


tanevnyito2013. szeptember 2-án került sor a Fekete Borbála Általános Iskola hagyományos, helyi tanévnyitó ünnepségének megtartására. Ahogy minden évben, úgy idén is az immár első osztályosok átadásával kezdődött a tanévnyitó. Ezután hagyományosan a 4. osztályosok köszöntötték a kis elsősöket, majd Veress Sándorné, igazgatóhelyettes beszédét hallgathattuk meg, melyből kiderült: Idén sok változással szembesülhetünk. Ezeket igazán a pedagógusok érzékelik, a gyermekek valószínűleg csak az egész napos oktatást és egyéb kisebb átalakítást, módosulást vesznek majd észre iskolánk életében. Mint kiderült ez lesz az a tanév, amikor teljesen az elejétől állami irányítás alatt működik az iskola, mely immár négy település oktatását szervezi meg (Szentpéterszeg, Esztár, Gáborján, Hencida). Megtudtuk, hogy az 5. osztályosok osztályfőnöke Vékony Sándor tanár lesz. Ezek mellett egyéb, a tanévvel kapcsolatos információkkal gazdagodhattunk.

Iskolánk honlapjára újra felkerültek a tanszünetek időpontjai, ezeket érdemes átolvasni.

A galériába felkerültek a tankerületi – illetve a helyi tanévnyitó ünnepségről készült képek.

2 thoughts on “Tanévnyitók”

  1. Érdekelne, hogy Gáborjánban hány osztály, milyen összetételben/ önállóan vagy összevontan/ indult? Hány taní tóval és milyen létszámmal?
    Sikeres és eredményes tanévet kívánok tanulónak és pedagógusnak egyaránt!
    Szabó Sándor volt igazgató

    1. Tisztelt Igazgató Úr, Kedves Sándor!
      Kérdésedre válaszolva, Gáborjánban 2 osztály indult, 1-3 és 2-4. összevonva, du 1 napköziscsoport. Úgy tudom, 36 gyerek van, főleg gáborjániak, de van közöttük hencidai és 1 váncsodi gyerek is. 4 pedagógus tanítja őket. Üdvözlettel Veressné!

Hozzászólás